Van ananas tot fruitsla

We zijn onze tweede week gestart met het snijden van een ananas. We onderzochten hem goed en ontdekten waar de worteltjes zitten. Nu staat hij op onze vensterbank in een glas water en hopen we dat de wortels gaan groeien. Als dat lukt kunnen we hem later in de grond zetten en hebben we een echte ananasplant in de klas!

We schilderden ook fruit aan de hand van stappenplannetjes en dut lukte echt al aardig!

En samen maakten we een grote appelboom waar we met kurken appeltjes op toverden

Ondertussen blijven ook de keuzehoeken in de namiddag reuzeleuk en bouwen we daar autobanen en treinsporen voor elektrische treinen , maar ook huizen van duplo en houten blokken waar hele verhalen bij horen afgewisseld met winkelen en mama’tje en papa’tje spelen in de poppenhoek.

Als de regen het even toeliet gingen we ook even in ons tuintje om met krijt op de borden fruit te tekenen.

En wolf die vertelde dat hij er zes weken geleden een zusje bijkreeg én jarig was in augustus. Hij bracht een lekkere cake mee en wij vierden zijn verjaardag en versierden een grote tut als kado voor de kleine Jits.

Ook ons eerste onderzoek kwam aan bod. Marilou zag een regenboog en bracht er foto’s van mee. We weten nu dat als er zon én regen is je op zoek kan gaan naar een regenboog en omdat we zelf een grote regenboog maakten kennen we ook de kleurtjes.

Die kleurtjes oefenden we verder tijdens de muziekronde met een liedje waarbij er telkens een ster een kleur moest gaan zoeken in de klas en natuurlijk kwamen de muziekinstrumenten daar ook bij want dat vinden we echt heel erg leuk!

Om de week af te sluiten maakten we een overheerlijke fruitsla! Dankjewel om zoveel lekkere dingen mee te brengen. De sterren hebben vol overgave geschild en gesneden maar vooral gesmuld van al die vitamientjes 🙂 en in de namiddag mochten we weer een klasje kiezen waardoor we vriendjes van vorig jaar weer even terug vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s