Dieren en patronen

on

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

We zijn de week gestart met het maken van een vulkaan van klei naar aanleiding van de vulkaansteen van Tuur!

We lieten er ook echt rode vloeistof uitkomen 😉 ( wel geen echte want die is heel heet vraag maar aan Tuur) In de namiddag tekenden we vulkanen met houtskool waar je handen helemaal zwart van worden en bliezen we lava met een rietje en ecoline. Erg mooie resultaten!

de dag nadien was zeer spannend voor de sterren én voor mijn kitten Puma… hij werd de hele dag geobserveerd, vertroeteld, achtervolgd en geëntertained. In de namiddag was het beestje daar echt moe van en legde hij zich rustig in de boekenhoek waar de sterren hem af en toe een zoen en een aai gingen geven en zelfs verhaaltjes voor hem lazen…   in 1 woord heééerlijk !

we maakten tussendoor ook afdrukken van poezenpootjes en versierden de achtergrond met pastelkrijtjes.

op woensdag ging ik zelf even terug achter de schoolbanken en leerde hoe je kinderen al van heel jong kan leren coderen met robotjes en een i-pad. We hebben dit zelfs donderdag even getest met de tweede kleuterklas en dat was echt heel fascinerend en erg leuk, zeker voor herhaling vatbaar.

We maakten ook onze eigen patronenstempels met touwtjes en knopen die we volgende week kunnen uittesten, maakten patronen in plasticine en leerden schieten met de pijl en boog die Seb meebracht van de kermis.

De afsluiting van onze week startte met een konijn dat plotseling in ons tuintje zat. Het bleken er uiteindelijk twee te zijn en na een kleine achtervolging vonden ze een warm nest in de klas van de raketten.

We maakten vandaag ook kleurencakejes!

Na veel tellen, roeren, vullen en bakken hadden we echt overheerlijke regenboogcakejes voor na de boterhammen… mmmmmm! De sterren genieten echt elke week ontzettend van de kookmomenten 🙂

Op naar volgende week, een week met de dieren van axenland en zonder de lagere school… dat wordt weer een avontuur 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s