Van magisch toneel tot spaghetti

Onze week begon met het kleuren van sprookjeskleurplaten en in de namiddag een magisch, grappig en fascinerend toneel waar we mee moesten lachen maar ook heel stil van werden soms.

Op dinsdag luisterden de sterren naar een verhaal over egeltje die op zoek moest naar een slaapplaats voor de winter, nadien maakten we zelf egeltjes van klei en in de namiddag gingen Seb, Athan en Wolf aan de slag in de moestuin want dat was hun taak deze week en ook die moest winterklaar gemaakt worden. Ze ontdekten zelfs nog kleine diertjes en bekeken ze van dichtbij met een vergrootglas om er nadien over te vertellen tijdens de pauwenronde.

Op woensdag keken we wie er al allemaal zelf zijn jas kan aandoen en de rits en/of knopen kan sluiten. Wie dat kon kreeg een diploma mee naar huis en voor wie het nog niet zo goed lukte kwam er een leuke oefengiraf in de boekenhoek

Op donderdag wou Marilou graag zelf kleren ontwerpen voor de poppen in de poppenhoek en dat vonden alle meisjes wel een erg leuk idee… een zeer leuk resultaat!

tussendoor werden er knikkerbanen gemaakt die wel eens durven instorten maar oh zo leuk als het toch lukt 🙂 en ook de timmertafel bleef erg in trek samen met de ijsjesverkoop in de winkel.

We sloten de week af met een Frans liedje van tête, epaules,genoux pieds en Matisse vertelde dat hij nog wel meer franse woorden kent. Zo leerde hij Seb dat de papegaai in zijn boekje dan een peroquet is. Dat vonden de andere sterren wel heel knap van Matisse!

Daarna sneden we groentjes voor de spaghetti en maakten de konijnen van de raketjes blij met het loof van de wortels. We rolden balletjes van het gehakt en smulden er s middags op los van onze zelfgemaakte overheerlijke spaghetti!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s